" N a j a H "

flaw

Hai Welcome Here


" Andai kau melihat dia itu baik, doakanlah agar dia terus atas jalan kebaikan . Kerana hakikatnya hanya dia dan tuhan sahaja yang tahu, betapa banyak lompong iman yang terhijab dari pandangan . Dan akan ada ketika akan kau lihat, celanya tampak dan lakunya pincang . Baik itu satu perjalanan, mulanya pada kehidupan dan akhirnya nanti pada kematian . Benar baik atau tidak? Sungguh itu rahsia tuhan . "

We can chatting here





Lesen P miow miow :D}
Wednesday, February 20, 2013 | 2:57 AM | 0Comment

Assalamualaikum .

Allah janji akan memakbulkan doa hamba-hambaNya . bila masanya, wallahualam .

hai kamu-kamu semua !! wassup ? iman sihat ? hmm, semoga sihat laa hendaknya yaa :D . kalau tak sihat, sama-sama la kita servis . okay, okay tak mau cakap panjang-panjang . lets straight to the point jaa . ceq nak habaq p kat hangpa yang cek nak menikah dah ! eh ehh . dak dakkk !! silap . hehe . sebenaqnya cek dapat LESEN P dahhhh :DD . haha . iyaa, cek dapat lesen P dah . *lompatbintangsama-sama*





fyi, yang LULUS ni ujian JPJ saya yang kedua . yang first 28 januari 2013 hari tu failed . sedih, pilu dan hiba berganti-ganti dan bersesak-sesak didada . nak tau dak cerita cemana boleh failed ? nak ? haa, mai duk sini ceq nak cerita . *tepuktepuk tempat duduk sebelah*

pada zaman dahulu, terdapat seorang gadis comel bernama awin . tepat jam 8.30 pagi, dia telah terpacak di pondok menunggu di sekolah memandunya untuk ujian JPJ pada hari itu . semangat untuk lulus berkobar-kobar didada . lidah tidak putus-putus berdoa minta Allah lancarkan, dan permudahkan segalanya . pesanan nenek dan mamanya terngiang-ngiang ditelinga . *okay, saya rasa cukup lah sampai takat ni saya guna ayat macam nak buat cerpen* . 

nervous tak terkata . tangan sejuk . kaki yang berstokin pon sejuk . terasa macam dok kat Korea . haha . tunggu punya tunggu jpj tak mai mai pon . nervous tadi pon dah hilang . penat dan bosan mula menjelma . then dalam pukul 10.00 barulah jpj sampai . pastu, 10.30 start la test . okay, test memang start pukul 10.30 tapi saya ditest pukul 11.45 . haa, nampak dak permainan dia kat situ -___- . penat kott dok tunggu saja ~ number 36 sesi kedua . setelah penat menunggu maka tibalah masanya saya ditest untuk bahagian 2 iaitu bukit, parking dan 3 penjuru .


ALHAMDULILLAH TIGA-TIGA LULUS :D 
*tepuktepuk*


maka selesailah bahagian 2 . p kat pondok, tunggu turn untuk bahagian 3 iaitu jalanraya pulak . sembang-sembang sat, tengok-tengok dah sampai turn . masa tu nervous dah tak ada sebab seronok dah lulus bahagian 2 . lagipon bahagian 3 ni saya agak confident boleh lulus sebab memang dah dok drive pi balik ambik hantaq adik p sekolah and kafa . 

baca doa-doa then masuk keta . buat lah macam yang cikgu ajar sebelum ni . the first 2 minutes everything seemed smooth . saya kena laluan 3 which is laluan yang jauh sikit . saya drive la seperti biasa,  pastu sampai lah di satu simpang nii . saya terberhenti lepas garisan putih  . then, on the spot jpj tu kata :

"you tak nampak ke line tuu ? . you ingat you layak ke nak dapat lesen ? dah, berhenti kat depan tu, then u turn . kita balik . " *nada marah*

and i was like, serius aku fail ??!! *dalam hati*  tak percaya ! pastu saya try tanya jpj tu "encik, kalau cuba sekali lagi tak boleh ka ?" "no no" he replied short . uwaaaa, tak aciii ! takkan sikit tu ja pon dah fail ??!! meruntun jiwa raga sungguh . yang ayaq mata pon dok buat kalut nak keluaq . nasib baik boleh tahan . pastu saya drive la keta untuk balik . kalau nak ikutkan, nak ja saya langgar habeh apa yang ada kot jalan tuu . ya lahh, dah fail, fail dahh . dah la fail pon sebab kecik jaaa . asdfghj !


fail test jpj = putus cinta . :P *contoh hiperbola*

tapi, nevermind lahh . dah dia cakap fail, maka fail lah kan . dia jpj, saya hanya insan kerdil yang tak punya kuasa apa-apa . T_T tskk tskk . ikut ja lahh ~ pastu p pejabat, booked tarikh untuk next test which was on 18 Feb 2013 . dan Alhamdulillah, test kedua tu saya LULUS . Ya Allah, sangat sangat bersyukur :DD

moral :

Percayalah, Allah memang akan makbulkan doa hambaNya . cepat atau lambat, di dunia atau diakhirat, kita tak tahu . tapi yakinlah, Allah berpegang pada janji . tak perlu diragui . macam kes yang jadi masa saya test jpj kali pertama tu, kenapa Allah tak bagi saya lulus sedangkan saya dah berdoa ? Allah tak dengar doa saya ka ? bukan macam tuu . Allah dengar setiap doa hambaNya . doa dalam hati pon Allah dengar . cuma, kalau Allah tak makbulkan tuu, ada la sebabnya .




Allah tak bagi saya lulus masa test pertama, tapi Allah bagi saya lulus masa test kedua . Allah ada sebab yang sangat kukuh untuk buat macam tu . kita ja yang tak tahu rancangan Allah . mungkin Allah nak saya rasa peritnya kegagalan, ajar saya sabar dan bantu saya untuk cuba lagi, tepis rasa putus asa . kemudian, barulah Dia bagi saya kejayaan . haa, nampak tak ? cantik sangat rancangan Allah . setiap yang berlaku ada hikmah . rugilah sesiapa yang tak sedar akan hikmah yang Allah sediakan lalu terus menyalahkan takdirNya . 


p/s : All the best kepada sesiapa yang bakal menempuhi test jpj . doa la banyak-banyak supaya dapat jpj yang baik hati lagi berbudi bahasa dan semoga dipermudahkan urusan kita . ingat, yang bagi kita lulus atau gagal tu bukan jpj tapi Allah, melalui encik jpj tuu .


 waalahualam . assalamualaikum :)







fail test jpj = putus cinta . :P *contoh hiperbola*

tapi, nevermind lahh . dah dia cakap fail, maka fail lah kan . dia jpj, saya hanya insan kerdil yang tak punya kuasa apa-apa . T_T tskk tskk . ikut ja lahh ~ pastu p pejabat, booked tarikh untuk next test which was on 18 Feb 2013 . dan Alhamdulillah, test kedua tu saya LULUS . Ya Allah, sangat sangat bersyukur :DD

moral :

Percayalah, Allah memang akan makbulkan doa hambaNya . cepat atau lambat, di dunia atau diakhirat, kita tak tahu . tapi yakinlah, Allah berpegang pada janji . tak perlu diragui . macam kes yang jadi masa saya test jpj kali pertama tu, kenapa Allah tak bagi saya lulus sedangkan saya dah berdoa ? Allah tak dengar doa saya ka ? bukan macam tuu . Allah dengar setiap doa hambaNya . doa dalam hati pon Allah dengar . cuma, kalau Allah tak makbulkan tuu, ada la sebabnya .




Allah tak bagi saya lulus masa test pertama, tapi Allah bagi saya lulus masa test kedua . Allah ada sebab yang sangat kukuh untuk buat macam tu . kita ja yang tak tahu rancangan Allah . mungkin Allah nak saya rasa peritnya kegagalan, ajar saya sabar dan bantu saya untuk cuba lagi, tepis rasa putus asa . kemudian, barulah Dia bagi saya kejayaan . haa, nampak tak ? cantik sangat rancangan Allah . setiap yang berlaku ada hikmah . rugilah sesiapa yang tak sedar akan hikmah yang Allah sediakan lalu terus menyalahkan takdirNya . 


p/s : All the best kepada sesiapa yang bakal menempuhi test jpj . doa la banyak-banyak supaya dapat jpj yang baik hati lagi berbudi bahasa dan semoga dipermudahkan urusan kita . ingat, yang bagi kita lulus atau gagal tu bukan jpj tapi Allah, melalui encik jpj tuu .


 waalahualam . assalamualaikum :)







newer post older post