" N a j a H "

flaw

Hai Welcome Here


" Andai kau melihat dia itu baik, doakanlah agar dia terus atas jalan kebaikan . Kerana hakikatnya hanya dia dan tuhan sahaja yang tahu, betapa banyak lompong iman yang terhijab dari pandangan . Dan akan ada ketika akan kau lihat, celanya tampak dan lakunya pincang . Baik itu satu perjalanan, mulanya pada kehidupan dan akhirnya nanti pada kematian . Benar baik atau tidak? Sungguh itu rahsia tuhan . "

We can chatting here





Dulu dan Sekarang}
Sunday, January 13, 2013 | 7:56 PM | 0Comment

Assalamualaikum .


4 Perkara yang dibenci masa di asrama tapi menjadi perkara yang dirindui sekarang .

1. RIADAH
ya, riadah . anda tak silap baca . awin memang rindu sangat nak riadah sekarang ni memandangkan cuti ni awin keja makan jaa . takut pulak berat naik berduyun-duyun . huuuu~ dulu punya laaa, malas tahap petala ke 99 nak turun riadah . pijak padang pon takmau . sampai sanggup p duduk dalam bilik sakit buat-buat sakit, sembunyi dalam almari rumah warden yang kosong dan sebagainya . pokoknya, memang cari 1001 cara lah tamau turun riadah . yang prefect pulak dok buat countdown suruh turun sharp 5.30 . warga aspuri lintang pukang di buatnya . yang mana lewat tu mmg macam lipas kudung lahh . ada yg kata nak terjun ja terus dari tingkat 3 -.-" sampai macam tu skali . tapi keadaan macam ni tak berlaku kalau cikgu Aida a.k.a Kak An (Adele) bertugas . warden ni memang garang tahap maksimum laaa . 5.30 tu kira asrama dah clear . semua turun . prefect boleh goyang kaki dan sengeh jaa . haha . #aspuri ja macam ni, aspura boleh ja dok lena ja time riadah ! diskriminasi betoi . meluatttt !

2. STUDY SAMA-SAMA
study sangat laaa membebankan . tambah-tambah dekat nak SPM dulu . kelas tambahan berderet-deret tanpa henti dan  homework bertimbun timbun timbun timbunnnnnnn *haa, punya la nak habaq kata banyak .* memang kena banyak berkorban laa . especially masa tidoq . kalau tak stay up memang tak siap segala mak nenek kerja tu . stay up sampai 2 3 pagi tu biasa . malah suasana time tu pon dok meriah lagi sebab ramai yang stay up . pendek kata sapa tidoq pukoi 1 tu kira awai laa . awin salu stay up dalam dorm jaa . malas p bilik study .

Time prep 5 Rajin . yeahhh, absolutely RAJINNNN :D *gambar study dalam dorm tak ada . kalau ada pon takkan nak upload kot kan . haha
bila dah malam tu biasa la, perut akan lapaq . tapi itu tak menjadi masalah sebab bekalan cukup . ada dormmates yg bawak toaster, jam, roti gardenia, tuna, kaya, dan sardin malah gula pon ada . haha . so apa lagi . projek laaaa ! buat roti bakaq sapu tuna, jem, kaya dan sebagainya tu lahh . sedap tak terkata sampai baunya menarik perhatian geng-geng yg dok kat bilik study untuk mai bertenggek kat dorm kami . maklum laa, dorm awin opposite ngan bilik study . mmg dekat sangat . *dek kerana sebok bakaq roti pa suma, last last tak study ponnn . sembang jaaa . hahaha . beginilah keadaanya .

dan sekarang awin rindu sangat nak study macam dulu . bukan kata sejak habeh spm ni tak study, cuma suasana study tu sangat berbeza . haishhh, payah nak habaq . hanya yang melaluinya ja yang tahu . cewahh, haha . tapi seriously, i really miss that . 

3. PAKAI BLAZER DAN BAJU BATIK 
haaaa, ni lagi satu benda yang paling renyah nak buat time sekolah dulu . i mean masa form 5 laa . time form 4 tak pakai lagi blazer sebab belum jadi prefect . even setiap ahad sahaja, ia dah cukup menyesakkan dada dan menyempitkan broncus awin dan menyebabkan oxygen carried by haemoglobin is insufficient to the body cells and cause increasing of breathing rate and heartbeat . hoi, yang kau hiperbola sangat ni pasai paa ???  ok ok, tak dak laa sampai tara tuu . tipu jaa . sebenarnya yang renyahnya masa nak pakai tu jaa . banyak lapih kott . tambah pulak kalau tudung tak jadi . lagi laa, kelam kabut pagi-pagi . tapi bila dah siap pakai ..... u'll look gorgeous . seriouslyyyy ~ hahaha

with the teacher from UK *if i'm not mistaken . during our trip to Thailand, Hatyaiwittayalai II school . 

kalau baju batik pulak payah nak iron . tonyoh iron kuat-kuat pon still kedut tak hilang *suis tak bukak .  pastu cepat kedut balik . tensen betoi . walaubagaimana pon baju batik tetap best sebab bila pakai akan rasa diri anda dilihat oleh orang sekeliling dek kerana warnanya yang wowww ! oren ang ang baq hanggg . haha .


prefects of kupsis in baju batik .

dan bila dah habeh sekolah, awin qasa teringin sangat nak pakai balik baju-baju yang merenyahkan nii . T__T huuuuu ~


4. CALI
binatang kecik belang-belang oren hitam . digeruni, ditakuti dan boleh membawa kepada histeria . *yg histeria tu dongeng semata* serious binatang ni agak banyak di kupsis . sakit kot kalau kena racun dia tuu . ada jugak yang sampai dapat cuti dan dapat balik kalau kena si cali ni . dia merayap atas badan pon boleh lekat bekas merah-merah . awin pernah kena 2 kali . alhamdulillah laa, 2 kali ja dan tak teruk sangat . tapi walaupon tak teruk parut tetap ada . xpa, simpan sebagai kenangan . haha . walaupun berbahaya, namun cali ni tetap mendapat penghargaan daripada warga kupsis . sebab apa ? sebab kain songket untuk pakaian rasmi yang kale hitam oren tu, di panggil "kain cali" . haha .

so there's kain cali people :)






Time prep 5 Rajin . yeahhh, absolutely RAJINNNN :D *gambar study dalam dorm tak ada . kalau ada pon takkan nak upload kot kan . haha
bila dah malam tu biasa la, perut akan lapaq . tapi itu tak menjadi masalah sebab bekalan cukup . ada dormmates yg bawak toaster, jam, roti gardenia, tuna, kaya, dan sardin malah gula pon ada . haha . so apa lagi . projek laaaa ! buat roti bakaq sapu tuna, jem, kaya dan sebagainya tu lahh . sedap tak terkata sampai baunya menarik perhatian geng-geng yg dok kat bilik study untuk mai bertenggek kat dorm kami . maklum laa, dorm awin opposite ngan bilik study . mmg dekat sangat . *dek kerana sebok bakaq roti pa suma, last last tak study ponnn . sembang jaaa . hahaha . beginilah keadaanya .

dan sekarang awin rindu sangat nak study macam dulu . bukan kata sejak habeh spm ni tak study, cuma suasana study tu sangat berbeza . haishhh, payah nak habaq . hanya yang melaluinya ja yang tahu . cewahh, haha . tapi seriously, i really miss that . 

3. PAKAI BLAZER DAN BAJU BATIK 
haaaa, ni lagi satu benda yang paling renyah nak buat time sekolah dulu . i mean masa form 5 laa . time form 4 tak pakai lagi blazer sebab belum jadi prefect . even setiap ahad sahaja, ia dah cukup menyesakkan dada dan menyempitkan broncus awin dan menyebabkan oxygen carried by haemoglobin is insufficient to the body cells and cause increasing of breathing rate and heartbeat . hoi, yang kau hiperbola sangat ni pasai paa ???  ok ok, tak dak laa sampai tara tuu . tipu jaa . sebenarnya yang renyahnya masa nak pakai tu jaa . banyak lapih kott . tambah pulak kalau tudung tak jadi . lagi laa, kelam kabut pagi-pagi . tapi bila dah siap pakai ..... u'll look gorgeous . seriouslyyyy ~ hahaha

with the teacher from UK *if i'm not mistaken . during our trip to Thailand, Hatyaiwittayalai II school . 

kalau baju batik pulak payah nak iron . tonyoh iron kuat-kuat pon still kedut tak hilang *suis tak bukak .  pastu cepat kedut balik . tensen betoi . walaubagaimana pon baju batik tetap best sebab bila pakai akan rasa diri anda dilihat oleh orang sekeliling dek kerana warnanya yang wowww ! oren ang ang baq hanggg . haha .


prefects of kupsis in baju batik .

dan bila dah habeh sekolah, awin qasa teringin sangat nak pakai balik baju-baju yang merenyahkan nii . T__T huuuuu ~


4. CALI
binatang kecik belang-belang oren hitam . digeruni, ditakuti dan boleh membawa kepada histeria . *yg histeria tu dongeng semata* serious binatang ni agak banyak di kupsis . sakit kot kalau kena racun dia tuu . ada jugak yang sampai dapat cuti dan dapat balik kalau kena si cali ni . dia merayap atas badan pon boleh lekat bekas merah-merah . awin pernah kena 2 kali . alhamdulillah laa, 2 kali ja dan tak teruk sangat . tapi walaupon tak teruk parut tetap ada . xpa, simpan sebagai kenangan . haha . walaupun berbahaya, namun cali ni tetap mendapat penghargaan daripada warga kupsis . sebab apa ? sebab kain songket untuk pakaian rasmi yang kale hitam oren tu, di panggil "kain cali" . haha .

so there's kain cali people :)






newer post older post