" N a j a H "

flaw

Hai Welcome Here


" Andai kau melihat dia itu baik, doakanlah agar dia terus atas jalan kebaikan . Kerana hakikatnya hanya dia dan tuhan sahaja yang tahu, betapa banyak lompong iman yang terhijab dari pandangan . Dan akan ada ketika akan kau lihat, celanya tampak dan lakunya pincang . Baik itu satu perjalanan, mulanya pada kehidupan dan akhirnya nanti pada kematian . Benar baik atau tidak? Sungguh itu rahsia tuhan . "

We can chatting here





post 26 december}
Tuesday, December 25, 2012 | 11:33 AM | 0Comment

Assalamualaikum .

 Allah, tidak ada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia Yang Hidup kekal lagi terus menerus mengurus (makhluk-Nya); tidak mengantuk dan tidak tidur. Kepunyaan-Nya apa yang di langit dan di bumi. Tiada yang dapat memberi syafa'at di sisi Allah tanpa izin-Nya? Allah mengetahui apa-apa yang di hadapan mereka dan di belakang mereka, dan mereka tidak mengetahui apa-apa dari ilmu Allah melainkan apa yang dikehendaki-Nya. Kursi[161] Allah meliputi langit dan bumi. Dan Allah tidak merasa berat memelihara keduanya, dan Allah Maha Tinggi lagi Maha Besar.    - Surah Al-Baqarah ayat 255 (ayatul kursi) -


TAHNIAH diucapkan kepada member-member yang dapat UTP for January intake . ramai yang dapat dan ramai jugak yang kompius sama ada nak terima atau tak . nak pegi or tak pegi is depend on you . list down pros and cons and then dont forget to seek for any clue from Allah by performing Solat Istikharah . we plan but Allah is the best planner He knows what is the best for you . He's our Creator . He knows EVERYTHING . just put total trust on Him . InsyaAllah everything going to be fine . Islam has great solutions for every problem in our life . how awesome !! ^^ . so CVRian, gud luck !!  *sebok ja saya nih . dah tak mintak tu buat cara tak mintak sudah laa . 


eh, sesat gambo sapa pulak ni ? =.="


Tadi, first time p rumah bestfren awin sejak form 1 iaitu tak lain tak bukan cik-mek-molek-awek-cun-melecun bernama Syazwaana binti Mohd Noor . bestfren dari form 1 tapi habeh form 5 baru leh p rumah dia . Dia penah mai rumah awin 2 3 kali dah . yang tak leh blah nya, waana dah terer masak . mak dia cakap yang tiap-tiap hari waana yang masak . haishh, memang tak leh jadi nih . kena belajaq banyak-banyak lagi nih nak lawan waana . haha . tapi masalahnya, bibik salu buat spoil . salu marah kalau orang p dapuq . payah sungguh . pastu yang mama pulak dok bocoq rahsia macam-macam kat mak waana . kantoi laa . lagi satu yang tak leh blah waana dah terer jahit baju kurung . aisehmen memang hang boleh kawen dah weh . hahaha . aku bab-bab menjahit ni aku surrender . haha . cemana pon, nanti mai masak kat rumah aku . kita berkelah depan rumah . hahaha .

By the way, sapa-sapa yang baca blog ni boleh la sedekahkan Al-fatihah kepada arwah kawan awin yang dah 3 tahun meninggal . 25 hb genap 3 tahun dia meninggal . semoga Allah sentiasa merahmatinya . dan kita yang hidup ni jangan lupa bahawa kita jugak akan dapat peluang untuk merasai mati . jadi, get yourself well prepared sebab kita tak tahu bila masa kita akan tiba . cuba untuk kumpul bekalan banyak-banyak supaya kita senang kat sana nanti . insyaAllah . AL-FATIHAH kepada Mohd Badrul Hisham B. Mat Isa .



ok, daa . Assalamualaikum :)




eh, sesat gambo sapa pulak ni ? =.="


Tadi, first time p rumah bestfren awin sejak form 1 iaitu tak lain tak bukan cik-mek-molek-awek-cun-melecun bernama Syazwaana binti Mohd Noor . bestfren dari form 1 tapi habeh form 5 baru leh p rumah dia . Dia penah mai rumah awin 2 3 kali dah . yang tak leh blah nya, waana dah terer masak . mak dia cakap yang tiap-tiap hari waana yang masak . haishh, memang tak leh jadi nih . kena belajaq banyak-banyak lagi nih nak lawan waana . haha . tapi masalahnya, bibik salu buat spoil . salu marah kalau orang p dapuq . payah sungguh . pastu yang mama pulak dok bocoq rahsia macam-macam kat mak waana . kantoi laa . lagi satu yang tak leh blah waana dah terer jahit baju kurung . aisehmen memang hang boleh kawen dah weh . hahaha . aku bab-bab menjahit ni aku surrender . haha . cemana pon, nanti mai masak kat rumah aku . kita berkelah depan rumah . hahaha .

By the way, sapa-sapa yang baca blog ni boleh la sedekahkan Al-fatihah kepada arwah kawan awin yang dah 3 tahun meninggal . 25 hb genap 3 tahun dia meninggal . semoga Allah sentiasa merahmatinya . dan kita yang hidup ni jangan lupa bahawa kita jugak akan dapat peluang untuk merasai mati . jadi, get yourself well prepared sebab kita tak tahu bila masa kita akan tiba . cuba untuk kumpul bekalan banyak-banyak supaya kita senang kat sana nanti . insyaAllah . AL-FATIHAH kepada Mohd Badrul Hisham B. Mat Isa .



ok, daa . Assalamualaikum :)




newer post older post