" N a j a H "

flaw

Hai Welcome Here


" Andai kau melihat dia itu baik, doakanlah agar dia terus atas jalan kebaikan . Kerana hakikatnya hanya dia dan tuhan sahaja yang tahu, betapa banyak lompong iman yang terhijab dari pandangan . Dan akan ada ketika akan kau lihat, celanya tampak dan lakunya pincang . Baik itu satu perjalanan, mulanya pada kehidupan dan akhirnya nanti pada kematian . Benar baik atau tidak? Sungguh itu rahsia tuhan . "

We can chatting here





#1 le memoirs : Cornhead Production .}
Tuesday, December 11, 2012 | 10:22 AM | 0Comment


Assalamualaikum .

" Di antara mereka ada yang berlumba-lumba melakukan kebaikan dengan izin Allah demikianlah kurniaan Allah yang sangat besar " --- ( Surah Al-Fatir ayat 32 )

Post ni tercipta dengan jayanya dek kerana rindu dekat budak-budak Cornhead Production ni iaitu member-member kelas 5 RAJIN . sapa tak rindu ooi . setahun dok perabih masa yang sangat precious dalam kelas ni jaa . yala, 6.45 am dah sampai kelas . dari 7.30 am - 2.30 pm sesi pengajaran dan pembelajaran . pastu lebih kurang pukul 3.15 - 4.30 pm sambung lagi dok dalam kelas untuk kelas prep pulak . then 8.30 - 10.30 malam p kelas lagi untuk prep malam pulak . roughly, 10 jam sehari dalam kelas . memang sangat-sangat cukup masa untuk get close with each other la kan . tapi kelas ni kekurangan jejaka-jejaka malaya . boys ada 9 orang ja from 31 members . the rest semua girls . tapi 9 orang depa pun cukup la nak bagi kelas tu hingaq + riuh . memandangkan depa ni sikit ja, meh awin nak review sorang-sorang . depa ni ada pangkat masing-masing . ala-ala family gittew .


*********

Gambar ni depa dah susun ikut pangkat masing-masing . mula dari kanan :)


PAKLONG : ZUHAIRI
Ery nama panggilannya . dia ni pak long yang tak serupa pak long pon . qeja kacau orang jaa . dah la hari tu berebut ayam bakaq dengan awin . orang nak ayam tu tapi dia makan kat dia ja . sedeh kott . sobs sobs :'( fyi, dia ni la lelaki first yang awin tegur masa orientasi masa form 4 dulu . dia ni friendly dan for me dia baik laa . paling tak boleh lupa awin dapat choki-choki ja dua paket masa gift exchange time dinner 5 rajin tu .  orang lain suma dapat hadia best-best . hadoii, bertuah punya kawan . haha . but i appreciate it :)

PAKNGAH : ADAM
yaaaa, its the time to talk about Adam which is for me he's a strange guy yet interesting . haha . dia ni sangat sangat sangat pendiam orangnya . sampai ada satu masa bila kami, geng perempuan dalam kelas tu jadi teruja nampak adam senyum . yess, adam senyum buat kami teruja !!! haha . semua jadi macam "weyy weyy adam senyum weyy . tangkap gambaq . " -____- . *betoiii, tak tipuuu ! tapi walaupon sudah setahun sekeles dengan dia, awin tak pernah pon dengaq dia gelak keluaq suara . hebat sungguh dia ni . lagi satu, adam ni dapat award mr. invisible masa grand dinner . no wonderlah kann ~~ dekat-dekat nak akhir tahun, awin selalu jugak kacau dia . tapi hampa sebab takkan ada respon . qasa macam tegoq whiteboard lagi bagus . haha . adam adamm ~ *tetiba rindu adam . opsss ....

depa ni mengada . nak conquer tempat bawah kipas semua . 
time depa sembang . riuh sekelas . *jangan kata apa pasai meja depa . -.-"
PAKLANG : SYAHMI
mamat kelate yang bernama Syahmi tapi dipanggil Bo . comel orangnya . hee~~ . dia ni pon boleh diajak merapu jugak walaupon seorang badar . kalau dia bagi tazkirah dalam surau tobat orang tak tidoq sebab dia ni pandai menceriakan suasana . tempat dia dalam kelas masyaAllahhh *geleng-geleng . punya laaa "kemass" . file, kertas semua "tersusun" . kadang-kadang tu qasa macam nak p tolong kemas jaa . lemaih tengok . qasa ja laa . tak kemas pon . haha .

PAKNJANG : IRWANIZAL
emm, taktau nak describe apa pasal irwanizal ni . bagi awin dia baik dan suka buat-buat innocent . pernah dapat bear dan oreo "selori" dari junior yang admire kat dia . untung laa kannn ~~ dengan bear tu dijadikan bahan mainan oleh satu kelas tu . yang student perempuan punya la main dengan penuh kasih sayang . bila boys main, bear tu telah dikahwinkan . siap ada ijabkabul dan dapat anak siap . dah la nak tu domo . haha . yaya, boys 5 Rajin main bear masa prep malam !! haha . haishhhh, nampak ja macho, padahaiii ~~ hahaha 

happening ! semua satu kepala . xleh kata apa .
PAKTAM : SYAHIR
Syahir ni seorang yang unpredictable . tengok sekali nampak macam pendiam dan pemalu . kalau orang tak tegoq jangan harap la dia nak bukak mulut . tapi, once dah sembang ngn dia memang tak larat gelak . lawakk . kagum jugak bila baca dia punya perancangan hidup dalam masa 15 tahun akan datang . awin selalu p duduk kat tempat dia sebab bawah kipas . hehe . nasib laa . sapa suruh kami (girls) dok tepi kann ~~

PAKTEH : AIMAN
aiman the basketballer . cool lah nampak bila tengok dia main basketball petang-petang tu . ni ayat yang selalu puteri keluarkan . aiman ni cool ja nampak . tapi garang katanya . tah laa . dia pandai . dari awai tahun sampai trial keja score 9 A jaa . pendek kata, getting 9A is just at his finger tips laa . dulu dia penah geng ngan awin jadi guru muda English kat SMK Megat Dewa . 


haaa, yang tengah tu safwan . sang perasan kachak . haha opss, sorry ;)
PAKNDAK : SAFWAN 
haaa, dia ni tak tau la nak komen cemana . payah sikit . dia ni suka peqasan kacak . boleh kata satu batch tau kata dia suka dok buat statement "aku kachak" . kalau ada tulis "sang kachak" kat mana-mana tu tak lain tak bukan memang budak ni laa . tapi berbaloi jugak la dia dok perasan kacak tu sebab dia dapat award Prince Charming masa grand dinner . haha . dia ni pun penyumbang suara jugak dalam kelas tu . kalau start dia berdebat dengan Bo, dinasihatkan supaya pakai earphone untuk study . memang riuh . dua-dua tak mau kalah . alaa, budak-budak, biasalah kann ~~ :P
masa dinner 5 rajin . pinggan bertindan 5 tingkat . perut tong semuanya . haha .


PAKCHIK : AMIRUN SYAZWAN
orang panggil dia matda sebab katanya dia ada minum kopi mak dara . hahaha . macam-macam la depa ni . selalu di usik sebab kerendahan dia . haha . suka bajet . maklum lahh pla*bo* katakan ~ . time SPM dok sebelah awin . memetrai perjanjian di mana kalau salah sorang kami tidoq time SPM seorang lagi wajib kejutkan . Alhamdulillah laa tak tidoq ponn ~~~ SPM kot wehh . takkan nak tidoq . haha .


last but not least,
presenting : our big boss of cornhead production . BJ !!!!

PAKSU : AMEERUL HAFIZ
he's our monitor . punya bangga jadi monitor sampai nama kat loker belakang kelas pon tulis "monitor" . haha . ketua yang berdedikasi jugak laa . tapi kalau time lepas rehat mesti lambat masuk kelas . aduii . dia ni boleh di ajak bersembang jugak . ada ja benda yang nak di"merapu"kan time bosan . haha . pandai bab-bab ICT nih . dia buat video untuk grand dinner . memang awesome lah . nanti awin letak kat blog ni . oh, lupa nak bagi tau, panggil dia BJ . 

*********

waaaahhh, panjang berjela-jela entry nihh sampai cecah lantai . haha . tak pa la . tak berniat pon nak suruh orang baca . just untuk buat kenangan bila besar nanti . at least boleh la ingat lagi kat depa ni . kalau simpan ja dalam memori minda ni mungkin terlupa . manusia kan ~~ kenangan zaman sekolah memang superb + awesome lahh . nanti, ada mood awin buat pasai girls 5 rajin pulak . bunga-bunga yang comels-comels . ok, babai . Assalamualaikum :)










Gambar ni depa dah susun ikut pangkat masing-masing . mula dari kanan :)


PAKLONG : ZUHAIRI
Ery nama panggilannya . dia ni pak long yang tak serupa pak long pon . qeja kacau orang jaa . dah la hari tu berebut ayam bakaq dengan awin . orang nak ayam tu tapi dia makan kat dia ja . sedeh kott . sobs sobs :'( fyi, dia ni la lelaki first yang awin tegur masa orientasi masa form 4 dulu . dia ni friendly dan for me dia baik laa . paling tak boleh lupa awin dapat choki-choki ja dua paket masa gift exchange time dinner 5 rajin tu .  orang lain suma dapat hadia best-best . hadoii, bertuah punya kawan . haha . but i appreciate it :)

PAKNGAH : ADAM
yaaaa, its the time to talk about Adam which is for me he's a strange guy yet interesting . haha . dia ni sangat sangat sangat pendiam orangnya . sampai ada satu masa bila kami, geng perempuan dalam kelas tu jadi teruja nampak adam senyum . yess, adam senyum buat kami teruja !!! haha . semua jadi macam "weyy weyy adam senyum weyy . tangkap gambaq . " -____- . *betoiii, tak tipuuu ! tapi walaupon sudah setahun sekeles dengan dia, awin tak pernah pon dengaq dia gelak keluaq suara . hebat sungguh dia ni . lagi satu, adam ni dapat award mr. invisible masa grand dinner . no wonderlah kann ~~ dekat-dekat nak akhir tahun, awin selalu jugak kacau dia . tapi hampa sebab takkan ada respon . qasa macam tegoq whiteboard lagi bagus . haha . adam adamm ~ *tetiba rindu adam . opsss ....

depa ni mengada . nak conquer tempat bawah kipas semua . 
time depa sembang . riuh sekelas . *jangan kata apa pasai meja depa . -.-"
PAKLANG : SYAHMI
mamat kelate yang bernama Syahmi tapi dipanggil Bo . comel orangnya . hee~~ . dia ni pon boleh diajak merapu jugak walaupon seorang badar . kalau dia bagi tazkirah dalam surau tobat orang tak tidoq sebab dia ni pandai menceriakan suasana . tempat dia dalam kelas masyaAllahhh *geleng-geleng . punya laaa "kemass" . file, kertas semua "tersusun" . kadang-kadang tu qasa macam nak p tolong kemas jaa . lemaih tengok . qasa ja laa . tak kemas pon . haha .

PAKNJANG : IRWANIZAL
emm, taktau nak describe apa pasal irwanizal ni . bagi awin dia baik dan suka buat-buat innocent . pernah dapat bear dan oreo "selori" dari junior yang admire kat dia . untung laa kannn ~~ dengan bear tu dijadikan bahan mainan oleh satu kelas tu . yang student perempuan punya la main dengan penuh kasih sayang . bila boys main, bear tu telah dikahwinkan . siap ada ijabkabul dan dapat anak siap . dah la nak tu domo . haha . yaya, boys 5 Rajin main bear masa prep malam !! haha . haishhhh, nampak ja macho, padahaiii ~~ hahaha 

happening ! semua satu kepala . xleh kata apa .
PAKTAM : SYAHIR
Syahir ni seorang yang unpredictable . tengok sekali nampak macam pendiam dan pemalu . kalau orang tak tegoq jangan harap la dia nak bukak mulut . tapi, once dah sembang ngn dia memang tak larat gelak . lawakk . kagum jugak bila baca dia punya perancangan hidup dalam masa 15 tahun akan datang . awin selalu p duduk kat tempat dia sebab bawah kipas . hehe . nasib laa . sapa suruh kami (girls) dok tepi kann ~~

PAKTEH : AIMAN
aiman the basketballer . cool lah nampak bila tengok dia main basketball petang-petang tu . ni ayat yang selalu puteri keluarkan . aiman ni cool ja nampak . tapi garang katanya . tah laa . dia pandai . dari awai tahun sampai trial keja score 9 A jaa . pendek kata, getting 9A is just at his finger tips laa . dulu dia penah geng ngan awin jadi guru muda English kat SMK Megat Dewa . 


haaa, yang tengah tu safwan . sang perasan kachak . haha opss, sorry ;)
PAKNDAK : SAFWAN 
haaa, dia ni tak tau la nak komen cemana . payah sikit . dia ni suka peqasan kacak . boleh kata satu batch tau kata dia suka dok buat statement "aku kachak" . kalau ada tulis "sang kachak" kat mana-mana tu tak lain tak bukan memang budak ni laa . tapi berbaloi jugak la dia dok perasan kacak tu sebab dia dapat award Prince Charming masa grand dinner . haha . dia ni pun penyumbang suara jugak dalam kelas tu . kalau start dia berdebat dengan Bo, dinasihatkan supaya pakai earphone untuk study . memang riuh . dua-dua tak mau kalah . alaa, budak-budak, biasalah kann ~~ :P
masa dinner 5 rajin . pinggan bertindan 5 tingkat . perut tong semuanya . haha .


PAKCHIK : AMIRUN SYAZWAN
orang panggil dia matda sebab katanya dia ada minum kopi mak dara . hahaha . macam-macam la depa ni . selalu di usik sebab kerendahan dia . haha . suka bajet . maklum lahh pla*bo* katakan ~ . time SPM dok sebelah awin . memetrai perjanjian di mana kalau salah sorang kami tidoq time SPM seorang lagi wajib kejutkan . Alhamdulillah laa tak tidoq ponn ~~~ SPM kot wehh . takkan nak tidoq . haha .


last but not least,
presenting : our big boss of cornhead production . BJ !!!!

PAKSU : AMEERUL HAFIZ
he's our monitor . punya bangga jadi monitor sampai nama kat loker belakang kelas pon tulis "monitor" . haha . ketua yang berdedikasi jugak laa . tapi kalau time lepas rehat mesti lambat masuk kelas . aduii . dia ni boleh di ajak bersembang jugak . ada ja benda yang nak di"merapu"kan time bosan . haha . pandai bab-bab ICT nih . dia buat video untuk grand dinner . memang awesome lah . nanti awin letak kat blog ni . oh, lupa nak bagi tau, panggil dia BJ . 

*********

waaaahhh, panjang berjela-jela entry nihh sampai cecah lantai . haha . tak pa la . tak berniat pon nak suruh orang baca . just untuk buat kenangan bila besar nanti . at least boleh la ingat lagi kat depa ni . kalau simpan ja dalam memori minda ni mungkin terlupa . manusia kan ~~ kenangan zaman sekolah memang superb + awesome lahh . nanti, ada mood awin buat pasai girls 5 rajin pulak . bunga-bunga yang comels-comels . ok, babai . Assalamualaikum :)










newer post older post