" N a j a H "

flaw

Hai Welcome Here


" Andai kau melihat dia itu baik, doakanlah agar dia terus atas jalan kebaikan . Kerana hakikatnya hanya dia dan tuhan sahaja yang tahu, betapa banyak lompong iman yang terhijab dari pandangan . Dan akan ada ketika akan kau lihat, celanya tampak dan lakunya pincang . Baik itu satu perjalanan, mulanya pada kehidupan dan akhirnya nanti pada kematian . Benar baik atau tidak? Sungguh itu rahsia tuhan . "

We can chatting here





TIME FLIES}
Wednesday, June 6, 2012 | 7:52 AM | 0Comment

Bismillahirahmanirrahim .
Assalamualaikum :)

* sumber inspirasi nak tulis post kali ni adalah apabila terbaca blog si azraai ni . *

SENIOR YEAR

hmm, pejam celik, pejam celik, dah sampai pertengahan tahun . tinggai lagi 5 bulan ja nak exam *ok, awin tau ayat ni paling men'tension'kan calon2 SPM 2012 kan ? hehe . saja gatai tulis . memang la kita tak suka tapi cemana pon we have to face it jugakk . so, do enough preparation, put maximum focus on study and the most imperative thing is to remember Allah and pray a lot . oh, another thing is, jaga hubungan . "habluminallah wa habluminannas" .

HAAPY + SAD 

memandangkan SPM just around the corner, *ayat ni lagii . lek2 jangan tension . haha* so, jawatan as a prefect and vice captain yang dipegang sekarang ni bakal bertukar tangan tak lama lagi . perasaan awin ? hmm, ntah laa . tak tau nak ungkapkan macam mana . there's a lot of things that i've been through since I was promoted to become vice captain . here are something that i think i wanna share with you :

BEFORE

ikrar semasa perlantikan . semoga ikrar yang dilafazkan dijalankan dengan sebaiknya :)

menjadi PREFECT cum VICE CAPTAIN bukanlah cita-cita awin dan TAK PERNAH pon terlintas dapat peluang pegang jawatan tu . sebab tu masa borang untuk apply prefect keluar awin tak g ambik pon . sebab qasa diri ni tak mampu nak jalankan amanah besaq macam tu . masa dapat jawatan vice captain tu qasa beban + bebai .  kalau ikotkan hati memang nak tolak dah tapi setelah termakan hujah seorang kawan awin yang sangat kukuh lagi kuat tu, lastly awin terima dengan harapan orang sekeliling bagi dapat support kat awin .

AMANAH DAN KEPERCAYAAN

amanah menjadi vice captain obviously sangat berat . jatuh bangun sesebuah rumah tu, firstly orang akan tengok captainnya and then vice captain . bagi aspuri, kalau ada ja ahli rumah yang buat perangai sikit semua orang akan tanya vice captainnya . ayat paling tipikal : "awin, awat budak rumah hang perangai macam tu ?" . kadang-kadang tak terjawab soalan depa tuh . bukan senang nak pimpin orang . diri sendiri pon kadang2 tak cukup dipimpin lagi . tapi Alhamdulillah I manage to make a change this year . disiplin tahun ni better dari dulu . sapa yang tahu tu tahu lah kann dulu awin macam mana . hehehe *shhhh..diam sudahh ;)


 a big thanks i bid to all sigmarian sebab bagi kepercayaan ni kat awin . walaupon kadang2 ada jugak masa yang awin malas buat duty untuk sigma . lagisatu, sorry kat adek2 sigma sebab kak awin tak selalu p sembang and lepak2 dengan ampa semua . tapi kak awin nak ampa tau yang kak awin sayang kat ampa semua even malam role-call tu kak awin kena berdiri tengah dataran depan semua aspuri semata-mata sebab ampa buat cikgu wani marah . haha . tapi ingat, jangan buat lagi ! thanks untuk rakan2 form 5 yang sedia membantu awin jaga rumah sigma, jaga adik2, tegoq adik2 . sayang ampa sangat-sangat ! :D

budak ni comey sangat *saja nak bubuh walaupon tiada kaitan

HOPE

hope . yea, there's a lot of thing that i hope for the glory of SIGMA ! semoga ukhuwah antara kita dapat dikukuhkan lagi supaya lebih diberkati, sama-sama berusaha dan membantu untuk kebaikan rumah, tingkatkan prestasi dan akhlak . kurangkan kontroversi . yang dewasa dihormati yang muda disayangi . insyaAllah sigma will success in everything  !!


Lastly,

CAPTAIN

hmm, tak tahu nak cakap apa pasal dia ni . complicated sangat and unpredictable . tapi walau macam mana pon SYUKRAN JAZILAN KASIRO saya ucapkan untuk captain sigma, saudara Mohammad Safwan Bin Mohammad Sayuti atas segala kerja keras, usaha yang tak pernah jemu, support and motivation anda untuk seluruh ahli rumah sigma sepanjang saudara memimpin rumah sigma . terima kasih juga kerana akhirnya berjaya bekerjasama dengan aku even benda tu sangat susah untuk hang . aku jugak banyak nak mintak maaf ngan hang, antaranya :

  1. nak minx maaf atas segala sumpahan aku yang berbakul2 kat hang time kita dok berkelai dulu tuh . *dulu laa . Alhamdulillah la sekarang ni kurang dah perkelahian tu . hehe
  2. sorry jugak kalau aku tak jadi hebat macam vice captain2 rumah lain . depa outspoken and boleh bercakap depan org ramai . aku pon boleh cuma aku tak cukup konfident :|
  3. lagi, aku nak mintak maaf kalau banyak menyusahkan hg . *kadang2 kerja yang aku patut buat hang yang p buat . 
  4. SORRY !! 

TAHNIAH, kerana anda telah menjadi captain yang TERBAIK untuk sigma !! 


deep inside my heart,
I LOVE SIGMA 
| IT IS OKAY IF WE LOST OUR TREASURE AS LONG AS WE DON'T LOST OUR SPIRIT ! |



p/s : maaf, gambar-gambar sigma yang diambil tidak dapat diupload kerana tak menepati piawaian . insaf lepas baca artikel kat SINI 


that's all . thanks :)










HAAPY + SAD 

memandangkan SPM just around the corner, *ayat ni lagii . lek2 jangan tension . haha* so, jawatan as a prefect and vice captain yang dipegang sekarang ni bakal bertukar tangan tak lama lagi . perasaan awin ? hmm, ntah laa . tak tau nak ungkapkan macam mana . there's a lot of things that i've been through since I was promoted to become vice captain . here are something that i think i wanna share with you :

BEFORE

ikrar semasa perlantikan . semoga ikrar yang dilafazkan dijalankan dengan sebaiknya :)

menjadi PREFECT cum VICE CAPTAIN bukanlah cita-cita awin dan TAK PERNAH pon terlintas dapat peluang pegang jawatan tu . sebab tu masa borang untuk apply prefect keluar awin tak g ambik pon . sebab qasa diri ni tak mampu nak jalankan amanah besaq macam tu . masa dapat jawatan vice captain tu qasa beban + bebai .  kalau ikotkan hati memang nak tolak dah tapi setelah termakan hujah seorang kawan awin yang sangat kukuh lagi kuat tu, lastly awin terima dengan harapan orang sekeliling bagi dapat support kat awin .

AMANAH DAN KEPERCAYAAN

amanah menjadi vice captain obviously sangat berat . jatuh bangun sesebuah rumah tu, firstly orang akan tengok captainnya and then vice captain . bagi aspuri, kalau ada ja ahli rumah yang buat perangai sikit semua orang akan tanya vice captainnya . ayat paling tipikal : "awin, awat budak rumah hang perangai macam tu ?" . kadang-kadang tak terjawab soalan depa tuh . bukan senang nak pimpin orang . diri sendiri pon kadang2 tak cukup dipimpin lagi . tapi Alhamdulillah I manage to make a change this year . disiplin tahun ni better dari dulu . sapa yang tahu tu tahu lah kann dulu awin macam mana . hehehe *shhhh..diam sudahh ;)


 a big thanks i bid to all sigmarian sebab bagi kepercayaan ni kat awin . walaupon kadang2 ada jugak masa yang awin malas buat duty untuk sigma . lagisatu, sorry kat adek2 sigma sebab kak awin tak selalu p sembang and lepak2 dengan ampa semua . tapi kak awin nak ampa tau yang kak awin sayang kat ampa semua even malam role-call tu kak awin kena berdiri tengah dataran depan semua aspuri semata-mata sebab ampa buat cikgu wani marah . haha . tapi ingat, jangan buat lagi ! thanks untuk rakan2 form 5 yang sedia membantu awin jaga rumah sigma, jaga adik2, tegoq adik2 . sayang ampa sangat-sangat ! :D

budak ni comey sangat *saja nak bubuh walaupon tiada kaitan

HOPE

hope . yea, there's a lot of thing that i hope for the glory of SIGMA ! semoga ukhuwah antara kita dapat dikukuhkan lagi supaya lebih diberkati, sama-sama berusaha dan membantu untuk kebaikan rumah, tingkatkan prestasi dan akhlak . kurangkan kontroversi . yang dewasa dihormati yang muda disayangi . insyaAllah sigma will success in everything  !!


Lastly,

CAPTAIN

hmm, tak tahu nak cakap apa pasal dia ni . complicated sangat and unpredictable . tapi walau macam mana pon SYUKRAN JAZILAN KASIRO saya ucapkan untuk captain sigma, saudara Mohammad Safwan Bin Mohammad Sayuti atas segala kerja keras, usaha yang tak pernah jemu, support and motivation anda untuk seluruh ahli rumah sigma sepanjang saudara memimpin rumah sigma . terima kasih juga kerana akhirnya berjaya bekerjasama dengan aku even benda tu sangat susah untuk hang . aku jugak banyak nak mintak maaf ngan hang, antaranya :

  1. nak minx maaf atas segala sumpahan aku yang berbakul2 kat hang time kita dok berkelai dulu tuh . *dulu laa . Alhamdulillah la sekarang ni kurang dah perkelahian tu . hehe
  2. sorry jugak kalau aku tak jadi hebat macam vice captain2 rumah lain . depa outspoken and boleh bercakap depan org ramai . aku pon boleh cuma aku tak cukup konfident :|
  3. lagi, aku nak mintak maaf kalau banyak menyusahkan hg . *kadang2 kerja yang aku patut buat hang yang p buat . 
  4. SORRY !! 

TAHNIAH, kerana anda telah menjadi captain yang TERBAIK untuk sigma !! 


deep inside my heart,
I LOVE SIGMA 
| IT IS OKAY IF WE LOST OUR TREASURE AS LONG AS WE DON'T LOST OUR SPIRIT ! |



p/s : maaf, gambar-gambar sigma yang diambil tidak dapat diupload kerana tak menepati piawaian . insaf lepas baca artikel kat SINI 


that's all . thanks :)










newer post older post