" N a j a H "

flaw

Hai Welcome Here


" Andai kau melihat dia itu baik, doakanlah agar dia terus atas jalan kebaikan . Kerana hakikatnya hanya dia dan tuhan sahaja yang tahu, betapa banyak lompong iman yang terhijab dari pandangan . Dan akan ada ketika akan kau lihat, celanya tampak dan lakunya pincang . Baik itu satu perjalanan, mulanya pada kehidupan dan akhirnya nanti pada kematian . Benar baik atau tidak? Sungguh itu rahsia tuhan . "

We can chatting here





Festival Form 5 : CHIVALRY GENERATION 1112}
Thursday, June 28, 2012 | 12:09 PM | 2Comment


Bismillahirahmanirrahim ..
Assalamulaikum :)

Sudah menjadi tradisi di bumi KUPSIS bahawasanya setiap batch form 5 akan mengadakan festival form 5 setiap tahun . tujuannya adalah untuk meraikan form 5 disamping mengumpul dana untuk buat grand dinner yang gempak, ohsem lagi da boom ! dekat-dekat nak SPM nanti . mau tak gempaknya dah tu ja lah dinner yang last nak gather ramai-ramai pon . lepas SPM ni susah sangat dah nak jumpa . yang duduk nun jauh di kelate, perak, negeri sembilan, selangor tu lagi-lagi lahh susah nak jumpa balik . sobs sobs tetiba qasa rindu dah walaupon tak berpisah lagi . *drama*


cute girls

sporting boys

 Festival Chivalry Generation tahun ni telah berlangsung dengan gilang-gemilangnya *hiperbola* pada 15,16,dan 17 Jun 2012 . diuruskan oleh Pengarah Projek iaitu Hasrul Reza dan Pen. Pengarah Projek Ameerul Hafiz (notis :  dua-dua budak sigma . hehe ) dan dijayakan oleh seluruh warga KUPSIS terutamanya form 5 ! macam-macam benda yang dijual di gerai setiap kelas form  5 . as for kelas 5 Rajin, kami jual pocket full, ice cream goreng, cocktail and sandwich . awin tolong goreng pocketfull and ice cream goreng tu ja . benda simple tapi best . kelas lain ada yg jual murtabak megi, cendol, ice blended, marshmellow+coklat and macam-macam lagi lahh . 


ini lah rupa pocketfull tu . 
usha sikit sapa masak tuuu . *ehem
pastu ada jugak malam Talentime . memang best gilo lahh . kalau tak silap ada 6 persembahan kot . 2 tarian, 3 nyanyian dan 1lg apa tah *lupa* . dalam salah satu persembahan nyanyian tu ada A5X band . KR sigma and Firdaus jadi vokalis, mirza and azil jadi guitarist and paling hot Puteri main drum . cayalah Put ! hehe . pengacara majlis pon ohsem gilo . lawakk . then, hari yang ketiga festival tu tanpa disangka-sangka kawan-kawan lama awin masa kat SMK Jitra dulu mai . yang mai tu azaliah, adie, paan, syamil and scandal saya pon mai jugakk iaitu shatiroh ! hehe . terharu + happy gila wey ampa mai jugak jengok awin kat asrama tuhh . pastu bawak depa usha-usha kelas awin, tangkap gambaq, update perkembangan terbaru then depa balik . qasa sat gila . nanti ampa mai lagi tau !! (WARNING : kepada Ikmal Syafiq, nanti hang kena mai jugak melawat aku !! tak kiqa ! ) 

masing-masing busy


persembahan silat zakuan dan firdaus untuk majlis penutup




kek cikgu sabihah bagi :)



************

22 JUN 2012 : KELAS TAMBAHAN

laa, pasai kelas tambahan pon nak cerita kaa ? ya laa, kelas tambahan ni lain sikit dari yang sebelum-sebelum ni . hari tu semua chivalry generation kena dressed formally . for boys, depa kena pakai kemeja + tie + slack + kasut . semua nampak smart laa hari tu macam CEO belaka . hehe . girls pulak pakai baju kurung dengan tudung biasa yang warna-warni tu . comey-comey jaa semua . tapi awin pelik sikit hari tu . pelik sebab apa awin tak mau bagitau . haha . 

***********

26 DAN 25 JUN 2012 : SUKANTARA

minggu depan 5 julai, hari sukan KUPSIS bakal diadakan *insyaAllah* so, sukantara pon start laa iaitu acara lontar peluru dengan 100 m . suppose ada lompat jauh tapi dibatalkan sebab xdak masa . rumah sigma tak dapat point bnyak sangat untuk lontar peluru . maklum laa semuanya kecik + comey-comey belaka . hahaha . awin pon tak lepas . satu point pon xdapat . frust gak sebab sikit ja lagi nak lepas . tapi awin dapat satu point untuk 100 m . kira menyumbang la jugak kat rumah sigma . hehe . 100 m qamai yang dapat point . Alhamdulillah . sukantara dah lepas so, get ready untuk hari sukan la pulak . banyak jugak nak kena prepare . tapi tak pa form 4 yang handle, form 5 tolong sikit2 jaa . hopefully semuanya lancar . aminnn ~~ doakan kejayaan SIGMA yaa :D .


dah la tu, terpanjang pulak post ni . kalau ikutkan banyak g nak story . tapi takkan nak share semua kan ? hehe . ok, babai . Assalamualaikum . jaga diri . jaga iman :)




cute girls

sporting boys

 Festival Chivalry Generation tahun ni telah berlangsung dengan gilang-gemilangnya *hiperbola* pada 15,16,dan 17 Jun 2012 . diuruskan oleh Pengarah Projek iaitu Hasrul Reza dan Pen. Pengarah Projek Ameerul Hafiz (notis :  dua-dua budak sigma . hehe ) dan dijayakan oleh seluruh warga KUPSIS terutamanya form 5 ! macam-macam benda yang dijual di gerai setiap kelas form  5 . as for kelas 5 Rajin, kami jual pocket full, ice cream goreng, cocktail and sandwich . awin tolong goreng pocketfull and ice cream goreng tu ja . benda simple tapi best . kelas lain ada yg jual murtabak megi, cendol, ice blended, marshmellow+coklat and macam-macam lagi lahh . 


ini lah rupa pocketfull tu . 
usha sikit sapa masak tuuu . *ehem
pastu ada jugak malam Talentime . memang best gilo lahh . kalau tak silap ada 6 persembahan kot . 2 tarian, 3 nyanyian dan 1lg apa tah *lupa* . dalam salah satu persembahan nyanyian tu ada A5X band . KR sigma and Firdaus jadi vokalis, mirza and azil jadi guitarist and paling hot Puteri main drum . cayalah Put ! hehe . pengacara majlis pon ohsem gilo . lawakk . then, hari yang ketiga festival tu tanpa disangka-sangka kawan-kawan lama awin masa kat SMK Jitra dulu mai . yang mai tu azaliah, adie, paan, syamil and scandal saya pon mai jugakk iaitu shatiroh ! hehe . terharu + happy gila wey ampa mai jugak jengok awin kat asrama tuhh . pastu bawak depa usha-usha kelas awin, tangkap gambaq, update perkembangan terbaru then depa balik . qasa sat gila . nanti ampa mai lagi tau !! (WARNING : kepada Ikmal Syafiq, nanti hang kena mai jugak melawat aku !! tak kiqa ! ) 

masing-masing busy


persembahan silat zakuan dan firdaus untuk majlis penutup




kek cikgu sabihah bagi :)



************

22 JUN 2012 : KELAS TAMBAHAN

laa, pasai kelas tambahan pon nak cerita kaa ? ya laa, kelas tambahan ni lain sikit dari yang sebelum-sebelum ni . hari tu semua chivalry generation kena dressed formally . for boys, depa kena pakai kemeja + tie + slack + kasut . semua nampak smart laa hari tu macam CEO belaka . hehe . girls pulak pakai baju kurung dengan tudung biasa yang warna-warni tu . comey-comey jaa semua . tapi awin pelik sikit hari tu . pelik sebab apa awin tak mau bagitau . haha . 

***********

26 DAN 25 JUN 2012 : SUKANTARA

minggu depan 5 julai, hari sukan KUPSIS bakal diadakan *insyaAllah* so, sukantara pon start laa iaitu acara lontar peluru dengan 100 m . suppose ada lompat jauh tapi dibatalkan sebab xdak masa . rumah sigma tak dapat point bnyak sangat untuk lontar peluru . maklum laa semuanya kecik + comey-comey belaka . hahaha . awin pon tak lepas . satu point pon xdapat . frust gak sebab sikit ja lagi nak lepas . tapi awin dapat satu point untuk 100 m . kira menyumbang la jugak kat rumah sigma . hehe . 100 m qamai yang dapat point . Alhamdulillah . sukantara dah lepas so, get ready untuk hari sukan la pulak . banyak jugak nak kena prepare . tapi tak pa form 4 yang handle, form 5 tolong sikit2 jaa . hopefully semuanya lancar . aminnn ~~ doakan kejayaan SIGMA yaa :D .


dah la tu, terpanjang pulak post ni . kalau ikutkan banyak g nak story . tapi takkan nak share semua kan ? hehe . ok, babai . Assalamualaikum . jaga diri . jaga iman :)




newer post older post