" N a j a H "

flaw

Hai Welcome Here


" Andai kau melihat dia itu baik, doakanlah agar dia terus atas jalan kebaikan . Kerana hakikatnya hanya dia dan tuhan sahaja yang tahu, betapa banyak lompong iman yang terhijab dari pandangan . Dan akan ada ketika akan kau lihat, celanya tampak dan lakunya pincang . Baik itu satu perjalanan, mulanya pada kehidupan dan akhirnya nanti pada kematian . Benar baik atau tidak? Sungguh itu rahsia tuhan . "

We can chatting here





I LOVE IT ;D}
Thursday, June 30, 2011 | 2:44 AM | 0Comment

heyyo ! assalamualaikum .

cena suma ? sihat ? klo sihat tu Alhamdulillah . awin xbapa sihat ni . on the way nk demam . huhu . seb bek cuti . klo demam kat skolah x taw la cena . ok, tutup cita psai demam .

fyi, 2 mngu ni tersangat la best !! seriously, macam2 benda yg jdi . walaupon x suma yg jadi tu best tpi overall mmg superb !! ok ok . awin tau ayat awin berbelit-belit . haha . emmm...errrr.. cena eh nak start cita . bnyak sgt bnda yg nk cita ni . awin cita ikot kronologi laa snang . hahaha .


let's start !


14 jun 2011 (selasa)
kesalahan disiplin yg tidak disengajakan . 
time riadah xpenah jejak kaki pon kat padang ni . haha .
cita dia ceni, awin, puteri aida n putri sarah turun riadah lambat . mau x lambat dok tnggu geng 'puteri' ni bersiap . haha . lpas kak jan buat countdown kami bru sudah mndi . tpi walaupun lambat niat kami tetap nk turun riadah . then,on the way nk turun tu masa kat tangga terjumpa junior form 3 dok lpak tepi tangga . puteri pon tnya la 'awt ampa xturun . dok tnggu apa ?' then depa jawab ' ustazah halizan dok tngu kat gate sambil pegang rotan' . dengaq nama ustazah halizan pon kecut dah tmbah plak depa kata dok pegang rotan . tobat kami cuak . pastu kami decide xmau turun . pastu sarah kata ' xkan kita nk tngu kat tngga ni ja ? kalau ustazah naik mai check dorm macam mana ?' . betoi gak . so, kmi decide nk nyorok dalam kediaman warden yg ada kat wing kmi tuh . nseb bek la ada budak skolah mna tah mai check in kat situ tu, so bilik tu x kunci la . masok punya masok kmi jumpa almari . pastu tnpa pikiaq pnjang kmi tiga2 org masok dalam tu !!!! cba ampa bayangkan keadaan kmi dalam almari tu . masa tu bru aku terpikiaq tin sardin x la sepadat mana . haha . masa dok dlm almari tu pon qasa xtenang lgi . yala, kmi xrancang pon nk skip riadah hari tu . keadaan yg memaksa . acewahh . *alasan . kmi dok dlm tu lbih kurang 5.30 - 6.10 . lama kotttttttt . dah la panaih n sempit . yg puteri plak bwak msok kasut dalam tu . perrhhh . nyaman ja qasa . hahaha . [ fullstop ]



ok next !


18 jun 2011 (sabtu)
Olimpiad Matematik Kebangsaan (OMK aka OMG! )
there is something behind this picture that i really wanna tell u .


diakui menda alah ni memang susah gila bimbo ! tnya soalan jenis berkias-kias . cba tnya straight to the point tros . kan senang . hmm . 2 jam setengah dok dalam bilik kuliah tu . qasa cem 10 taun taw dakkk ! seb bek yg dok sblah aku tu kawan masa kat smj dulu . bleh gak diajak bersembang . maklum laa soalan-soalan tu aku jawab 30 minit jaa . extra 2 jam lagi tu sembang laaa . haha . yg bestnya bleh jumpa budak-budak skolah lain n leh kluaq daripada penjara kupsis tu . haha . jmpa bdak mrsm n sbp2 lain . bdak skolah harian pon ada . smj pon ada . ingatkan syafiq join OMK nih . dia tu dah la pndai maths . tunggu pnya tnggu dia xmai pon  . kakak dia habaq kata dia ada prtndingan arab apa tah . frust . faten pon xp . org2 yg aku tnggu suma x p . sedeyyhh ! huhu . [ fullstop ]




next !




20 jun 2011 (isnin)
English Enrichment Camp
not my fav . mcflurry sedap lagiii . :)


ok seriously this is the BEST activity everrrrrr !!!!!! best sangat sangatt !! xtaw nk explain best tu macam mana . thanks to sarah sbb ajak aku join menda nih . haha . sayang hg sarah ! . ok, actually camp ni organised by Lincoln's College . dia buat dekat library yg kat alor star tu . sblah CP tu laa . camp ni nak kami improve english la disamping dia nk promote depa pnya college tuhh . tpi bestnya kat part faci depa tuhhh . ampa taw dakk faci dia tu org KOREAAAAA !!! sbb tu la nurzawin najah ni bt syok terlebeh . haha . mau xsyok first time aku cakap ngn mamat korea weyhh . siap cakap korea lagi . dah la dia tu comeyyy . serius comeyy . *besa la org koreaa . nama dia Colin Thomas Rapson . xdak bunyi korea pon kan ?? yala, dia ni mix . mix american n korean . tpi lahir kat japan . *bayang la sndri dia tu comey tara mana . tpi yg sedehnya asilah dah mngaku si Colin tu laki dia . ok fineee ! aku mngalah . laki melayu qamai lagi . haha . *gedik ! . lagi satu, yg colin tu pulak bru umo 17 tpi nmpak macam 20++ . tinggi lebih drpd tiang lampu ! haha . no wonder la dia player basketball . <3 . pastu kann colin ni nyanyi lagu nobody kat aku ngn rusdi . aku ngn rusdi dok sembang2 ngn colin ni smntara tngu student lain . dia tnya aku mnat dak K-pop . aku jawab 'of coz . i love to listen to korean music very much plus their choreography are very catchy ! ' pastu ttba Colin nyanyi lgu nobody tuu . yg aku ngn rusdi tekezut laa . hahaha . xsangka . maken bertambah-tmbah comeynya . Silah, jgn marah naa . aku xambek aih laki hg . hahaha . ok tutup cita pasai colin . melalut mana hala dah ni . lpas program ni kmi ramai2 p ronda City Plaza tu . tmpat first kami p of coz la McD ! haha . aku belasah 1 Mc Chicken and 2 sundae cornetto chocolate ! haha . bukan salu bleh kuaq p McD dengan kawan-kawan ni . serious syok gilaaa !!! yg kesiannya si Syakib puasa . so, dia xleh join la . ambek bau ja syakib naa . *jahat ! . mmandangkan dia xleh makan time tu, dia pon tapau la burger untuk makan masa bukak posa kat asrama nnti . so, bila sampai time bukak posa kat asrama aku nmpak dia dok hayun burger McD sambil jalan dalam DM . hahaha . weyy, Syakib, nmpak sangat nak tunjuk kata kita p McD !!! hahaha . ciwi ! yg student lain dok usha pelek . mau xheran outing tak BBM pon tak tiba2 bleh ada burger McD kat tangan . haha . [ fullstop ]



the end




huh, penat dah aih tulis cita . sbnaqnya ada bnyak lgi yg nk dicitakan ni antaranya pasai silat, jenayah, persiapan hari sukan dan yg paling _______ (isi dengan perkataan yg relevan ) pasai RESULT PPT !! . tpi len kali laa . lgi pon ada ka org nak baca klo aku tulis pon ?? haha . wateve laa . nnt aku sambung lagi naa . stakat ni dulu . tata . assalamualaikumm . seeyaa !!!!



time riadah xpenah jejak kaki pon kat padang ni . haha .
cita dia ceni, awin, puteri aida n putri sarah turun riadah lambat . mau x lambat dok tnggu geng 'puteri' ni bersiap . haha . lpas kak jan buat countdown kami bru sudah mndi . tpi walaupun lambat niat kami tetap nk turun riadah . then,on the way nk turun tu masa kat tangga terjumpa junior form 3 dok lpak tepi tangga . puteri pon tnya la 'awt ampa xturun . dok tnggu apa ?' then depa jawab ' ustazah halizan dok tngu kat gate sambil pegang rotan' . dengaq nama ustazah halizan pon kecut dah tmbah plak depa kata dok pegang rotan . tobat kami cuak . pastu kami decide xmau turun . pastu sarah kata ' xkan kita nk tngu kat tngga ni ja ? kalau ustazah naik mai check dorm macam mana ?' . betoi gak . so, kmi decide nk nyorok dalam kediaman warden yg ada kat wing kmi tuh . nseb bek la ada budak skolah mna tah mai check in kat situ tu, so bilik tu x kunci la . masok punya masok kmi jumpa almari . pastu tnpa pikiaq pnjang kmi tiga2 org masok dalam tu !!!! cba ampa bayangkan keadaan kmi dalam almari tu . masa tu bru aku terpikiaq tin sardin x la sepadat mana . haha . masa dok dlm almari tu pon qasa xtenang lgi . yala, kmi xrancang pon nk skip riadah hari tu . keadaan yg memaksa . acewahh . *alasan . kmi dok dlm tu lbih kurang 5.30 - 6.10 . lama kotttttttt . dah la panaih n sempit . yg puteri plak bwak msok kasut dalam tu . perrhhh . nyaman ja qasa . hahaha . [ fullstop ]



ok next !


18 jun 2011 (sabtu)
Olimpiad Matematik Kebangsaan (OMK aka OMG! )
there is something behind this picture that i really wanna tell u .


diakui menda alah ni memang susah gila bimbo ! tnya soalan jenis berkias-kias . cba tnya straight to the point tros . kan senang . hmm . 2 jam setengah dok dalam bilik kuliah tu . qasa cem 10 taun taw dakkk ! seb bek yg dok sblah aku tu kawan masa kat smj dulu . bleh gak diajak bersembang . maklum laa soalan-soalan tu aku jawab 30 minit jaa . extra 2 jam lagi tu sembang laaa . haha . yg bestnya bleh jumpa budak-budak skolah lain n leh kluaq daripada penjara kupsis tu . haha . jmpa bdak mrsm n sbp2 lain . bdak skolah harian pon ada . smj pon ada . ingatkan syafiq join OMK nih . dia tu dah la pndai maths . tunggu pnya tnggu dia xmai pon  . kakak dia habaq kata dia ada prtndingan arab apa tah . frust . faten pon xp . org2 yg aku tnggu suma x p . sedeyyhh ! huhu . [ fullstop ]




next !




20 jun 2011 (isnin)
English Enrichment Camp
not my fav . mcflurry sedap lagiii . :)


ok seriously this is the BEST activity everrrrrr !!!!!! best sangat sangatt !! xtaw nk explain best tu macam mana . thanks to sarah sbb ajak aku join menda nih . haha . sayang hg sarah ! . ok, actually camp ni organised by Lincoln's College . dia buat dekat library yg kat alor star tu . sblah CP tu laa . camp ni nak kami improve english la disamping dia nk promote depa pnya college tuhh . tpi bestnya kat part faci depa tuhhh . ampa taw dakk faci dia tu org KOREAAAAA !!! sbb tu la nurzawin najah ni bt syok terlebeh . haha . mau xsyok first time aku cakap ngn mamat korea weyhh . siap cakap korea lagi . dah la dia tu comeyyy . serius comeyy . *besa la org koreaa . nama dia Colin Thomas Rapson . xdak bunyi korea pon kan ?? yala, dia ni mix . mix american n korean . tpi lahir kat japan . *bayang la sndri dia tu comey tara mana . tpi yg sedehnya asilah dah mngaku si Colin tu laki dia . ok fineee ! aku mngalah . laki melayu qamai lagi . haha . *gedik ! . lagi satu, yg colin tu pulak bru umo 17 tpi nmpak macam 20++ . tinggi lebih drpd tiang lampu ! haha . no wonder la dia player basketball . <3 . pastu kann colin ni nyanyi lagu nobody kat aku ngn rusdi . aku ngn rusdi dok sembang2 ngn colin ni smntara tngu student lain . dia tnya aku mnat dak K-pop . aku jawab 'of coz . i love to listen to korean music very much plus their choreography are very catchy ! ' pastu ttba Colin nyanyi lgu nobody tuu . yg aku ngn rusdi tekezut laa . hahaha . xsangka . maken bertambah-tmbah comeynya . Silah, jgn marah naa . aku xambek aih laki hg . hahaha . ok tutup cita pasai colin . melalut mana hala dah ni . lpas program ni kmi ramai2 p ronda City Plaza tu . tmpat first kami p of coz la McD ! haha . aku belasah 1 Mc Chicken and 2 sundae cornetto chocolate ! haha . bukan salu bleh kuaq p McD dengan kawan-kawan ni . serious syok gilaaa !!! yg kesiannya si Syakib puasa . so, dia xleh join la . ambek bau ja syakib naa . *jahat ! . mmandangkan dia xleh makan time tu, dia pon tapau la burger untuk makan masa bukak posa kat asrama nnti . so, bila sampai time bukak posa kat asrama aku nmpak dia dok hayun burger McD sambil jalan dalam DM . hahaha . weyy, Syakib, nmpak sangat nak tunjuk kata kita p McD !!! hahaha . ciwi ! yg student lain dok usha pelek . mau xheran outing tak BBM pon tak tiba2 bleh ada burger McD kat tangan . haha . [ fullstop ]



the end




huh, penat dah aih tulis cita . sbnaqnya ada bnyak lgi yg nk dicitakan ni antaranya pasai silat, jenayah, persiapan hari sukan dan yg paling _______ (isi dengan perkataan yg relevan ) pasai RESULT PPT !! . tpi len kali laa . lgi pon ada ka org nak baca klo aku tulis pon ?? haha . wateve laa . nnt aku sambung lagi naa . stakat ni dulu . tata . assalamualaikumm . seeyaa !!!!



newer post older post